ایتالیا: ماسک نقشی در آزادی خبرنگار ایتالیایی در ایران نداشت
«آنتونیو تایانی» وزیر خارجه ایتالیا روز جمعه اعلام کرد «ایلان ماسک» در مذاکرات میان رم و تهران برای آزادی «چچیلیا سالا» خبرنگار ایتالیایی از ایران هیچ نقشی نداشته است
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «مجموعه ای از تغییرات در حال دگرگون کردن آمریکا است»؛ این مهمترین نکته ای بود که امروز اتاق فکر آمریکایی فوق در تحلیل اظهارات «دونالد ترامپ» درساعات اولیه ریاست جمهوری خود بیان کرد.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «مجموعه ای از تغییرات در حال دگرگون کردن آمریکا است»؛ این مهمترین نکته ای بود که امروز اتاق فکر آمریکایی فوق در تحلیل اظهارات «دونالد ترامپ» درساعات اولیه ریاست جمهوری خود بیان کرد.
طبق این گزارش تحلیلی، ترامپ برای بار دوم سوگند ریاست جمهوری را یاد کرد و در سخنرانی تحلیف خود و سپس با صدور مجموعه ای از دستورات اجرایی، وعده خود مبنی بر اعمال تغییرات 180 درجه ای نسبت به بسیاری از سیاست های رئیس جمهور پیشین را عملی کرد.
چند تن از کارشناسان ارشد این موسسه در مورد روز اول ترامپ و انتظاراتی که می توان از وی داشت اظهارنظر کردند.
«متیو کرونیگ» معاون این اندیشکده معتقد است: در حالی که ترامپ بر موضوع «صلح از طریق قدرت» در سیاست دفاعی تأکید کرد و حتی وعده یک مأموریت آمریکایی به مریخ را داد، اما سخنانش بیشتر حول محور «اول آمریکا» بود و تنها به صورت مختصر از مکزیک، پاناما و چین به عنوان کشورهای خارجی یاد شد.
وی افزود که ترامپ مجموعه ای از مسائل مشترک در حوزه داخلی و بین المللی را برجسته کرد؛ مسائلی که هم جنبه داخلی دارند و هم بین المللی.
«توماس واریک» مدیر مرکز اسکوکرافت، مسائل مرزی را مهمترین بخش سخنان ترامپ دانست و عنوان داشت که مرز جنوبی ایالات متحده به عنوان نقطه کانونی مطرح شد. ترامپ در مرز، وضعیت اضطراری اعلام کرد و به ارتش ایالات متحده مجوز داد که در تأمین امنیت مرز کمک کند. ترامپ همچنین کارتل های مواد مخدر مکزیک را به عنوان سازمان های تروریستی خارجی معرفی کرد و به طور رسمی به سیاست «بازداشت و آزادسازی» مهاجران پایان دهد.
وی معتقد است که این اقدام ها نتایج فوری به همراه دارد اما نباید انتظار داشت که همه اهداف بلافاصله محقق شود. ترامپ به غیر از گسترش اختیارات به میلیاردها دلار برای موفقیت در برنامه های امنیت مرزی خود احتیاج دارد و این مساله در روز اول حل نخواهد شد.
«جیسون مارکزاک» معاون شورای آتلانتیک و کارشناس آمریکای لاتین، تمرکز رئیس جمهور بر کانال پاناما و انتقاد از واگذاری این گذرگاه حیاتی تجاری به عنوان یک «هدیه احمقانه» را مهم دانست. البته این اظهارات با واکنش سریع رئیس جمهور پاناما همراه بود.
«جاش لیپسکی» مدیر ارشد مرکز ژئواکونومیک شورای آتلانتیک در مورد آنچه که از سوی ترامپ گفته نشد، عنوان داشت: شگفتی و شاید آرامش مشترکی وجود داشت که رئیس جمهور از کلمه محبوب خود یعنی «تعرفه ها» در سخنرانی به این اندازه کم توجهی کرد.
وی که قبلا پیش بینی کرده بود ترامپ یک آغاز محتاطانه خواهد داشت، اضافه کرد که اگر ترامپ بخواهد تعرفه های شدید و فوری را که در دوران تبلیغات انتخاباتی وعده داده بود، اجرا کند، بازار سهام بدون شک واکنش منفی نشان خواهد داد؛ ضمن آنکه اقدام متقابل از سوی کشورهای هدف هم می تواند تورم را افزایش دهد.
«راشل ریزو» عضو ارشد در مرکز اروپایی این اندیشکده موضوع «اوکراین» را بحث فراموش شده ترامپ در مراسم شب گذشته خواند و اظهار داشت: که تأمین مالی نامحدود برای دفاع از مرزهای خارجی و فراموش کردن اوکراین، می تواند مشکلاتی را برای اروپا و این کشور (اوکراین) به دنبال داشته باشد.
وی اضافه کرد که تیم امنیت ملی ترامپ حمایت خود را از تحریم های قوی تر علیه رمسکو، توقیف دارایی های مسدود شده روسیه و فشار برای صلح از طریق مذاکره در اوکراین نشان داده است اما ترامپ به کاهش تعهد ایالات متحده به دفاع از اروپا تمایل دارد. ترامپ از اروپایی ها انتظار دارد که در هر گونه مذاکره احتمالی از جمله حفظ خط آتش بس و ارائه تضمین های امنیتی بلندمدت برای اوکراین نقش رهبری را برعهده بگیرند.
{{name}}
{{content}}